Hoe om te controleren van een slechte Engine hoofd temperatuursensor op een 2.3 Ford Focus

August 19

De cilinderkop temperatuursensor in de 2.3-liter Ford Focus is een thermistor. Aangezien motortemperatuur hoofd stijgt, vermindert weerstand. De sensor is aangesloten op een spanning divider-netwerk. De verschillende weerstand in de sensor zorgt ervoor dat een variatie in de totale stroom van de spanning op de computer. De spanning is gedaald over een vaste weerstand in serie met de sensor van weerstand. De spanning naar de computer verzonden is het verschil tussen de twee nummers. Wanneer de spanning signaal vertelt de computer dat de motor, de computer, of PCM oververhit is, draait de fans op hoog in een poging om te helpen cool de motor. De connector is een twee-draads connector. De linker terminal is de PCM-grond en de juiste terminal is de signaal draad.

Instructies

• Verbind de voltmeter red lood met de draad signaal. De zwarte voorsprong verbinden met een bekende goede grond---een stuk metaal dat bevorderlijk is voor elektriciteit.

• Start het voertuig. Wanneer de motor opwarmt tot normale bedrijfstemperatuur (198 graden Fahrenheit), moet de spanning ongeveer 2.1 volt. Op 86 graden Fahrenheit moet de spanning ongeveer 4,29 volt. Op 176 graden moet de spanning ongeveer 2.42 Volt. Op 194 graden, die dicht bij de normale bedrijfstemperatuur, moet de spanning 2.03 volt. 212 graden, de motor is gestart om te oververhitten en spanning daalt aanzienlijk tot 1.68 volt.

• Het voertuig afgesloten. Steek de rode stekker in de PCM grond draad als spanning niet correct voor de temperatuur vermeld is. De zwarte test voorsprong verbinden met een bekende goede grond.

• Draai de sleutel naar de positie "On". Spanning moeten beneden 100mV. Als dat niet het geval is, vervang de sensor. Als het lager dan 100mV is, Los de bedrading harnas connector op de sensor.

• Plak de rode leiding in het signaal draad zijde van de verbindingslijn. Raak de zwarte voorsprong naar een bekende goede grond. Draai de sleutel naar de positie "On". Spanning moet ongeveer 5 volt. Als dat niet het geval is, in de draad voor een open (pauze) controleren of de computer testen.


© 2020 carbonzeroit.com | Neem contact met ons op: webmaster# carbonzeroit.com