Beïnvloedt een defecte thermostaat een emissietest?

July 21

Motoren zijn, zelfs op hun beste dag, voortdurend op de rand van het niet wordt uitgevoerd. Terwijl vandaag hebben we de neiging om licht van kleine dingen zoals de motortemperatuur, is het feit dat we alleen zo doen kunnen omdat temperatuurbereiken zo grondig zijn onderzocht en gepland voor. Maar vergis je niet: een goed functionerende thermostaat is absoluut noodzakelijk wanneer het gaat om het handhaven van het interne evenwicht van uw motor.

Emissies getest

In het algemeen, staten die uitstoot testen afdwingen testen voor drie verschillende soorten voertuigemissies: onverbrande brandstof, koolmonoxide en stikstofoxiden. Koolmonoxide (afgekort als CO) is een bijproduct van verbranding van koolwaterstofbrandstoffen, hoewel het is aanwezig in hogere bedragen wanneer het mengsel te rijk is. Onverbrande koolwaterstoffen (afgekort als HC) zijn gewoon wat ze klinken als--brandstof die door uw motor spreekt krijgen verbrand. Stikstofoxiden (NOx) optreden wanneer stikstof--ongeveer 80 procent van de lucht volumepercentage--met zuurstof combineert, whinch over het algemeen gebeurt alleen bij zeer hoge temperaturen.

Onverbrande koolwaterstoffen

Terug voor brandstofinjectie, motoren gebruikt choke platen te beperken van de hoeveelheid lucht gaan in de motor terwijl het koud was. De koude motor nodig een veel rijker mengsel, omdat kille cilinder wanden energie uit de verbranding gebeurtenis zuigen en hield van het mengsel van branden gelijkmatig. Motoren, als regel, zijn bij hun meest efficiënt zijn als uit te voeren bij een temperatuur van net onder de motor smelt-down punt; Dus, zal een vast-open thermostaat en de resulterende cooler-dan-normale motor zeker verbranding efficiëntie verlagen en verhoging van het bedrag van onverbrande brandstof spuwen uit de motor. Een thermostaat die vastzit gesloten zal doen dit ook, maar alleen wanneer de motor is al oververhitting.

Koolmonoxide

Verhoogde niveaus van koolwaterstof en koolmonoxide neigen te gaan hand-in-hand, omdat ze vaak onder dezelfde voorwaarden gebeuren. Onder ideale omstandigheden, zou alle van de koolwaterstof (waterstof en koolstof) brandstof in uw cilinders combineren met de beschikbare zuurstof te produceren kooldioxide (CO2) en water (H2O). Maar, wanneer er niet genoeg lucht om te branden van de brandstof beschikbaar is, of wanneer alle van de brandstof niet krijgt verbrand, de CO2-molecuul verliest een van de zuurstofatomen tot dodelijke koolmonoxide. Extreem lage temperaturen zal leiden tot het mengsel te lopen rijk, terwijl hoge temperaturen een rijk mengsel maken zal door het verminderen van de dichtheid van de lucht in de inname tractus.

Stikstofoxiden

Duurt het een veel warmte te veroorzaken stikstof om te fuseren met zuurstof; Als dat niet het geval is, zou de twee regelmatig te combineren in onze atmosfeer en vermoorden ons. In feite, zijn bliksemschichten en vulkanen over de slechts twee natuurlijke krachten op de aarde die kan fuse stikstof en zuurstof. Stikstof oxide niveaus bedrijven werken meestal omgekeerd met CO en HC niveaus omdat ze met verbrandingskamer temperatuur stijgen. Motor-makers hebben een fijn evenwicht wanneer compressie of turbo/supercharger boost, met behulp van genoeg om efficiënt te branden van de brandstof en maken van de macht, maar niet zo veel dat de motor wind up spuwen elke giftiger NOx dan het moet. Hoge motor temperaturen die voortvloeien uit een vast-gesloten thermostaat zal bijna altijd leiden tot een piek in NOx niveaus; lage temperaturen zal over het algemeen NOx niveaus dalen.


© 2020 carbonzeroit.com | Neem contact met ons op: webmaster# carbonzeroit.com