Wat Was de eerste jaar Dodge geproduceerd een busje?

July 13

Wat Was de eerste jaar Dodge geproduceerd een busje?

De Chrysler Corporation, nu Chrysler LLC, begon de productie van Dodge bestelwagens in 1964. De A-100 serie van werd vervaardigd door middel van 1970 en vervangen door de B-serie. De B-serie is de Ram Wagon in 1979 benoemd. Het A-100 busje was breder en groter dan de Chevy Van en de Ford Econoline. De afmetingen maakte het populair voor conversie naar een camper.

Oorsprong

Net als bij haar concurrenten, Chrysler gereageerd op de groeiende populariteit van de Volkswagen Type 2 vervoerder. Het eerste Dodge busje zat op een 90-inch wielbasis en een "cab vooruit" ontwerp in dienst. Cabine voorwaartse voertuigen, meestal te vinden in grote-rig vrachtwagens van het tijdperk, de motor direct tussen de bestuurder en de voorpassagier zetel geplaatst.

Cab voorwaartse voordelen

Het cab-forward concept was roman voor personenauto's in 1964. Hoewel ongebruikelijk voor de vroege jaren 1960, geboden de design lay-out een vlakke vloer in de achterste laadruimte. De achterzijde-engine VW bus en Chevrolet Corvair Greenbrier kon het niet dezelfde vordering maken aangezien het achterste laadruim de motorruimte bevat. De Chevy bestelwagen, een aparte model uit de Greenbrier, had een soortgelijke motor compartiment lay-out als de Dodge.

Nadelen

De meest voorkomende klacht onder vroege Dodge van eigenaren was de hitte en de ruis gegenereerd door de plaatsing van de onderzoeksmotor. De motor was op de elleboog van het stuurprogramma. Hitte en lawaai sijpelde uit de motorruimte isolatie toen los als deze bestelwagens ouder.

Afmetingen

De eerste Dodge bestelwagens featured 213 kubieke voet van laadruimte en had een lading van de 2,110-pond rating. De 90-inch wielbasis werd aangeboden via de A-100 serie productieperiode, maar een 108-inch wielbasis werd aangeboden als een optie begin in 1967. De langere wielbasis toegevoegd 43 meer kubieke voet van ruimte. Het busje zou kunnen maximaal negen passagiers.

Binnen

De aangepaste sport speciaal model featured Dodge Dart GT kuipstoelen, dikke tapijten, zware isolatie en een middenconsole van de Dodge Polara auto's. De Camper Wagon was een conversie-model met een pop-up dak. In 1969, waren sportman modellen uitgerust met een optionele koelbox, wastafel en water tank. De eethoek tafel en stoelen werden omgezet in een bed en aangevuld met extra doek bunks om te slapen een totaal van vier.

Macht

Slechts twee motoren werden aangeboden in de bestelwagens van 1964 tot 1966 Dodge: de 170-cubic-inch schuin-6 101 pk genereren en de 225-ci schuin-6 145 paard aanbieden. Een 273-ci-V-8 was een optie begin in 1965. De 318-ci-V-8 was van 1967 tot 1970 aangeboden.

Dodge Van Variant

De A-100 serie van voortgebracht de pick-up versie geproduceerd tijdens de gehele productiegang van het busje. De vrachtwagen was een fundamentele A-100 serie busje in alle opzichten behalve het lading bed open als een pick-up truck in plaats van beschermd met plaatwerk.


© 2020 carbonzeroit.com | Neem contact met ons op: webmaster# carbonzeroit.com